Wat zijn de voordelen van vitaminedruppels?

Vitamine, we hebben het allemaal nodig. Sommige vitamine worden door het lichaam aangemaakt, andere vitamine krijg je van de natuur of door middel van een vitaminepil. Er bestaat een angst voor het slikken van pillen en hoe gaat u uw vitamine dan binnenkrijgen? In dit blogartikel gaan we verder inzoomen op de voordelen van vitaminedruppels.

Wat zijn vitamine?

Een vitamine is een micronutriënt dat in organismen zoals de mens wordt gebruikt in co-enzymen. Sommige vitamine kunnen door het lichaam zelf worden geproduceerd zoals B3, uit tryptofaan en vitamine D door het blootstellen van huid aan Uv-straling (zonlicht). Vroeger dacht men dat alle vitamines een amine-structuur hadden. Hier komt de naam dan ook vandaan vita(le) en amine. Het idee bleek later onjuist te zijn, maar de naam is gehouden.

 

Vitamines zijn voedingsstoffen die vaak in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Het is daarom belangrijk dat u een juist dieet volgt om de juiste vitamine binnen te krijgen. Dit gaat dan om microgrammen tot milligrammen.

Wat gebeurt er bij een vitaminetekort?

Vitamine zijn van belang om gezond en vitaal te blijven. Vitamine zorgen ervoor dat uw lichaam en organen goed het werk doen wat ze moeten doen. Een tekort aan vitamine kan leiden tot klachten. Dit begint meestal met slapeloosheid, vermoeidheid, lusteloosheid of concentratieproblemen.

Bij een tekort aan vitamine heeft uw lichaam een gebrek aan bepaalde essentiële voedingsstoffen. Hierdoor functioneert het lichaam niet naar behoren. Het is daarom erg belangrijk om een vitaminetekort snel aan te pakken en hier op tijd bij te zijn. Een vitaminetekort kan leiden tot bepaalde klachten. Een tekort aan vitamine is te herkennen aan verschillende symptomen.

Vitamine A tekort

Heeft u een tekort aan vitamine A dan kunt u dit snel herkennen. U kunt last krijgen van dof haar, een droge huid en u kunt een verminderde weerstand hebben. Een langdurig tekort aan vitamine A kan leiden tot nachtblindheid.

Vitamine B tekort

Vitamine B is een verzameling van 8 verschillende wateroplosbare vitamines. Vitamine B speelt een belangrijke rol in de cellulaire stofwisseling.

 • Een vitamine B1 tekort kan leiden tot afwijkingen in het hart- en zenuwstelsel.
 • Een vitamine B2 tekort kan leiden tot een droge en schilferige huid en droge lippen
 • Een vitamine B3 tekort uit zich in huiduitslag, ontstekingen en vermoeidheid
 • Een vitamine B5 tekort komt alleen voor bij ernstige ondervoeding. Een vitamine B5 tekort kan hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid veroorzaken
 • Een vitamine B6 tekort komt vooral bij oudere mensen voor en mensen met veel stress. Symptomen van zijn verminderde weerstand en depressie, zenuwaandoening, verwardheid, huidafwijking, slapeloosheid en zenuwaandoening.
 • Een vitamine B8 tekort komt amper voor. Vitamine B8 haalt u namelijk uit voeding. Als u een tekort heeft kan dit leiden tot spierpijn, vermoeidheid, bloedarmoede, huidafwijking en depressie.
 • Een vitamine B11 tekort komt voor bij mensen die weinig groente en fruit eten. Symptomen zijn vermoeidheid, bloedarmoede en afwijking bij de geboorte.
 • Een vitamine B12 tekort komt veel voor bij vegetariërs, veganisten of mensen die bijna geen dierlijke producten gebruiken. Een tekort kunt u herkennen door ademnood, gebrek aan eetlust en vermoeidheid.

Vitaminetekort

Vitamine C tekort

Vitamine C is een erg belangrijke vitamine voor ons immuunsysteem. Bij een tekort aan vitamine C kunt u leiden aan reumatische klachten, verminderde weerstand, slapeloosheid en vermoeidheid. U kunt ook lastkrijgen van een trage wondgenezing en bloedend tandvlees. Dit kan weer leiden tot scheurbuik.

Vitamine D tekort

Vitamine D is een erg belangrijke vitamine. Dit omdat ons lichaam deze niet zelf aanmaakt. Vooral kinderen en ouderen kunnen te maken krijgen met een vitamine D tekort. Het is daarom belangrijk altijd vitamine D bij te slikken. Bij kinderen uit een vitamine D tekort zich in Engelse ziekte. Bij ouderen neemt juist de kans tot botontkalking toe. Bij een ernstig vitamine D tekort kunnen spierzwakten of krampen toetreden.

Vitamine E tekort

Mensen met een verstoorde voedselopname hebben vooral last van een vitamine E tekort. Klachten als bloedarmoede en hersenschade kunnen de gevolgen zijn door een vitamine E tekort. Te vroeg geboren baby’s lopen een risico omdat hun spijsverteringskanaal nog niet voldoende ontwikkeld is. Baby’s met een vitamine E tekort hebben meer kans op oedeem, bloedarmoede en een verhoging van het aantal bloedplaatjes.

Vitamine K tekort

Vitamine K is erg belangrijk voor pasgeboren baby’s. Een vitamine K tekort kan leiden tot bloedstolling bij pasgeboren baby’s. Vaak wordt er direct vitamine K toegediend na de geboorte om dit te voorkomen. Een vitamine K tekort kan leiden tot aanhoudende diarree, een ontsteking in de dikke darm en glutenintolerantie.

Is het verstandig om extra vitamine te slikken?

Veel mensen kampen met een vitamine tekort en halen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Dit komt door een slecht eetpatroon van de meeste mensen en onze ‘westerse voeding’ bevat onvoldoende vitamine en mineralen. Uit onderzoek van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt het overgrote deel van de Nederlanders de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine en mineralen niet te halen. Het is daarom belangrijk om extra vitamine te slikken.

Extra vitamine

De voordelen van vitaminedruppels

Hoe groter de pil, hoe moeilijker te slikken. Er bestaat een angst tegen het slikken van pillen en tabletten. Bij jonge kinderen wordt het afgeraden om pillen te geven en bij baby’s geven we alleen maar druppels. Ook een groot deel van de volwassenen vindt het lastig om pillen te slikken. Dit kan een belemmering zijn om voldoende vitamine binnen te krijgen. Uit een Deense studie blijkt minimaal 40% het lastig te vinden om pillen in te nemen. Sommige krijgen het gevoel alsof de pil vast blijft zitten in de keel, andere worden er misselijk van of moesten er zelfs van overgeven. Een groot deel vindt de smaak van de pil ook niet lekker.

Dit is een grote reden om pillen te laten staan. De vitaminedruppels van ProHemp zorgen ervoor dat zowel volwassenen als kinderen aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine komt.

Een ander voordeel van vitaminedruppels is dat u het aantal kunt doseren. U weet precies wat u binnenkrijgt. De opneembaarheid is ook veel beter als u de vitaminedruppels onder uw tong druppelt. Uw lichaam neemt door de klieren onder uw tong de druppels en vitamine direct op.

Hoe neem ik vitaminedruppels in?

U kunt de vitaminedruppels het beste onder uw tong druppelen. U laat de druppels 90 seconden onder uw tong zitten en slikt het dan weg. Voor kinderen of baby’s kunt u de vitaminedruppels op een lepeltje druppelen en deze aan uw kind of baby geven.

Waar zijn de vitaminedruppels goed voor?

Bij ProHemp hebben we verschillende vitaminedruppels. U kunt hierboven lezen wat een tekort aan vitamine met u lichaam doet en wat de voordelen van vitaminedruppels zijn. Wij adviseren om dagelijks extra Vitamine A, Vitamine D, Vitamine K en Vitamine E bij te slikken.

De voordelen van vitamine A

 • Vitamine A ondersteunt het afweersysteem
 • Vitamine A ondersteunt het immuunsysteem
 • Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normale huid
 • Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van de slijmvliezen in darmen en longen
 • Voldoende vitamine A helpt voor het behoud van normale structuur en functie van de huid

De voordelen van vitamine D

 • Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • Vitamine D is voor het hele gezin en kunt u het hele jaar door gebruiken
 • Vitamine D draagt bij tot een normaal calciumgehalte in het bloed
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 • Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van een gezond gebit
 • Vitamine D draagt het bij tot een normale werking van de spieren en is het nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen

De voordelen van vitamine E

 • Vitamine E helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
 • Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf
 • Vitamine E helpt het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen
 • Vitamine E helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling

De voordelen van vitamine K

 • Vitamine K2 draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling.
 • Vitamine K2 helpt bij een normale bloedstolling

Voordelen vitamine

Alle vitaminedruppels worden gemengd met hennepzaadolie, lijnzaadolie en zwartezaadolie. Deze oliën brengen vele voordelen met zich mee. 

 • Hennepzaadolie heeft vele voordelen. Denk hierbij aan de bevordering van de gezondheid van ons hart. Het kan helpen bij afvallen en het immuunsysteem versterken. Daarnaast is het onstekingsremmend en kan het de hersenfuncties verbeteren. Ook kan het uw spijsvertering bevorderen. Hennepzaadolie wordt weleens Moeder Natuur's meest perfect uitgebalanceerde olie genoemd. Dit vanwege het feit dat de olie een perfecte 3:1 verhouding heeft van Omega 6 en Omega 3 essentiële vetzuren. Daarnaast bevat het ook kleinere hoeveelheden polyonverzadigde vetzuren; gamma-linoleenzuur (GLA, oliezuur en stearidonzuur. Deze combinatie is uniek onder de eetbare oliezaden. Hennepzaad bevat alle essentiële aminozuren en alle essentiële vetzuren die de mens nodig heeft.
 • Lijnzaadolie kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen in uw lichaam. Het 'smeert' als ware uw dikke darm, waardoor uw stoelgang en spijsvertering gezond en in beweging blijft.
 • Zwartezaadolie werd traditioneel gebruikt om ziektebeelden met astma en bronchitis te behandelen, voor reuma en andere ontsteking ziekten. Door zijn vele inhoudsstoffen helpt zwart komijnzaad het immuunsysteem op te bouwen, stimuleert het de spijsvertering en uitscheiding. Het zaad vecht tegen parasieten en reguleert bloedsuiker. Huidaandoeningen kunnen zeer goed behandeld worden met zwart komijnzaadolie, maar ook symptomen van een verkoudheid.

  Het is een goede bron voor essentieel vetzuren.

Wilt u meer weten over vitaminedruppels? Of heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten.