Vitaminedruppels voor kinderen

Vitaminedruppels voor kinderen : De ontwikkeling van een kind gaat in een razendsnel tempo. Kinderen groeien hard en het is erg belangrijk voor kinderen dat ze voldoende vitamine en mineralen binnen krijgen. De meeste vitamine krijgt een kind binnen door middel van gezond en gevarieerd eten. Sommige vitamine moeten extra gegeven worden. In het volgende blogartikel gaan we kijken welke vitamine er belangrijk zijn voor kinderen en hoe uw kind het beste deze vitamine binnen kan krijgen.

Wanneer begint u met het geven van extra vitamine bij kinderen?

 Wist u dat baby’s van nature een tekort hebben aan vitamine K? Dit komt doordat er tijdens de zwangerschap vitamine K niet via de placenta kan worden doorgegeven. Hierdoor kan vitamine K een ongeboren kind niet bereiken en kan de baby geen voorraad aanmaken. Een baby heeft de eerste drie maanden te weinig darmbacteriën die een belangrijke rol spelen bij het aanmaken van vitamine K. De kans op een vitamine K tekort is daarom groot.

Na de geboorte krijgen alle baby’s in Nederland direct 1 milligram vitamine K. Dit vanwege het risico op ernstige bloedingen bij een vitamine K-tekort. Deze startdosering helpt bloedingen te voorkomen de eerste 24 uur tot de eerste week na de geboorte van een kind.

Vitaminedruppels voor kinderen

Geeft u borstvoeding, dan is het belangrijk om uw kind extra vitamine K te geven. Als u flesvoeding geeft hoeft u geen vitamine K te geven. Vitamine K zit in de flesvoeding verwerkt.  Bij borstvoeding is het belangrijk dat u vanaf dag 8 tot uw baby 13 weken oud is dagelijks 150 microgram vitamine K geeft.

Als u borstvoeding en flesvoeding combineert kunt u stoppen met het geven van vitamine K als uw baby 500 milliliter of meer kunstvoeding per dag krijgt.

Belangrijk is, is dat de 13 weken wordt geteld vanaf de uitgerekende datum. Is uw kind 3 weken te vroeg geboren is, dan is het 13 + 3 weken. Totaal 16 weken dat u extra vitamine K geeft.

Een andere belangrijke vitamine voor uw kind is vitamine D. Totdat uw kind 4 jaar is, heeft uw kind elke dag extra vitamine D nodig. Als u vitamine D voor uw kind tot 4 jaar koopt, dan staat er vaak op het potje of de verpakking vermeldt hoeveel druppels uw kind nodig heeft.

Vitaminedruppels voor kinderen

Het kan zijn dat u de vitamine een keer een dag vergeet. Als u dit af en toe vergeet is dit niet schadelijk of erg. Het is wel belangrijk dat u uw kind de vitamine D blijft geven. Een handig trucje hiervoor is om de vitamine D op een vast tijdstip te geven. U kunt dit doen in de ochtend bij de eerste voeding. U kunt dit ook combineren met het fruithapje dat u na 4-6 maanden dagelijks gaat geven. De vitamine D kunt u bijvoorbeeld op een klein plastic lepeltje druppelen. Zo telt u de druppels en geeft u de vitamine gemakkelijk aan uw kind.

U begint direct met het geven van een aantal vitamines bij de geboorte van uw kind.

Hoe zorg ik dat mijn kind voldoende vitamine binnenkrijgt?

 Voeding is de belangrijkste bron voor de juiste vitamine en mineralen. Vitamine krijgt u binnen door middel van groente, fruit of ander voedsel. Sommige vitamine maakt het lichaam zelf aan zoals vitamine B3. Vitamine D krijgt u binnen door uw huid bloot te stellen aan de zon (Uv-licht).

Een gevarieerder maaltijd is daarom voor kinderen erg belangrijk. Vanaf dat een kind hapjes krijgt begint u met groente en fruithapjes. Wilt u uw kind goed laten wennen, begin dan met groentehapjes. Laat uw baby wennen aan verschillende smaken. Dit zorgt ervoor dat uw kind later geen moeilijke eter wordt. Als u begint met fruithapjes, kan uw baby wennen aan de zoete smaken met als gevolg de groentehapjes te laten staan. U kunt de groentehapjes en fruithapjes in een potje kopen, of u kunt deze vers maken. Als u de hapjes vers maakt, kunt u deze invriezen en op de dag van gebruik ontdooien en aan uw kind geven. Vanaf 8 maanden kunt u uw baby ‘mee laten eten’ met het eten dat u maakt. Probeer hier geen suiker of zout aan toe te voegen en prak het eten fijn.

Vanaf 4 jaar kunt u beginnen met het geven van extra vitamine in de vorm van vitaminedruppels.

Welke vitamine heeft mijn kind nodig vanaf 4 jaar. 

Hierboven kunnen we lezen dat gevarieerd eten erg belangrijk is voor een kind. Een gezond eetpatroon zorgt ervoor dat uw kind de meeste vitamines en mineralen binnen krijgt. Uw kind heeft de volgende vitamines nodig per dag:

 

Vitamine

4 & 5 jaar

6-8 jaar

350 mcg1

400 mcg1

B1 

0,5 mg

0,5 mg

B2 

0,7 mg

0,7 mg

B3 

7 mg2

7 mg2

B5 

3 mg

3 mg

B6 

0,7 mg

0,7 mg

B8 

25 mcg

25 mcg

B11 - foliumzuur

150 mcg

150 mcg

B12 

1,3 mcg

1,3 mcg

30 mg

40 mg

10 mcg3

10 mcg3

E

5 mg4

6 mg4

K

55 mcg

55 mcg

 

De meeste van deze vitamines krijgt uw kind binnen door een gevarieerde maaltijd. We zien bij veel kinderen een vitaminetekort van verschillende vitamine. U kunt dit aanvullen door uw kind vitaminedruppels te geven. Vitaminedruppel van ProHemp zitten in een handig flesje die wordt geleverd met een pipetje.

Wij adviseren om de vitamines aan te vullen met de volgende vitaminedruppels.

Vitamine D3 + K2 druppels

Vitamine K werd lang hoofdzakelijk als bloedstollingsvitamine gezien, maar de laatste jaren is duidelijk geworden dat vitamine K veel meer belangrijke functies heeft. Samen met vitamine D3 reguleert vitamine K2 de calciumhuishouding. Het samenwerkingsverband tussen vitamine D3 en K2 voorkomt aderverkalking, de grootste boosdoener van hart- en vaatziekten, en heeft een positief effect op de botgezondheid.

Voordelen Vitamine D3 druppels

 • Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • Vitamine D is voor het hele gezin en kunt u het hele jaar door gebruiken
 • Vitamine D draagt bij tot een normaal calciumgehalte in het bloed
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 • Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden
 • Vitamine D draagt het bij tot een normale werking van de spieren en is het nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen

Voordelen vitamine K2

 • Vitamine K2 draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling.
 • Vitamine K2 helpt bij een normale bloedstolling

Vitamine A druppels

Vitamine A ondersteunt het afweer en immuunsysteem in ons lichaam. Het behoort tot de in vetoplosbare vitamines. Ons lichaam kan Vitamine A niet zelf aanmaken. Het is daarom belangrijk dat u voldoende Vitamine A binnenkrijgt. Met de Vitamine A druppels zorgt u dat u ervoor dat u geen tekort heeft.

Vitaminedruppels voor kinderen

Voordelen Vitamine A druppels

 • Vitamine A ondersteunt het afweersysteem
 • Vitamine A ondersteunt het immuunsysteem
 • Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een gezonde huid
 • Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van de slijmvliezen in darmen en longen
 • Voldoende vitamine A helpt voor het behoud van een gezonde structuur en functie van de huid

Vitamine E druppels

Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Vitamine E is een vitamine die vaak vergeten wordt maar die erg belangrijk is om in te nemen. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die vele voordelen met zich meebrengt.

Voordelen Vitamine E druppels

 • Vitamine E helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
 • Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf
 • Vitamine E helpt het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen
 • Vitamine E helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling

Alle vitaminedruppels bij ProHemp zijn gemengd met hennepzaadolie, zwartezaadolie en lijnzaadolie.

 

 • Hennepzaadolieheeft vele voordelen. Denk hierbij aan de bevordering van de gezondheid van ons hart. Het kan helpen bij afvallen en het immuunsysteem versterken. Daarnaast is het onstekingsremmend en kan het de hersenfuncties verbeteren. Ook kan het uw spijsvertering bevorderen. Hennepzaadolie wordt weleens Moeder Natuur's meest perfect uitgebalanceerde olie genoemd. Dit vanwege het feit dat de olie een perfecte 3:1 verhouding heeft van Omega 6 en Omega 3 essentiële vetzuren. Daarnaast bevat het ook kleinere hoeveelheden polyonverzadigde vetzuren; gamma-linoleenzuur (GLA, oliezuur en stearidonzuur. Deze combinatie is uniek onder de eetbare oliezaden. Hennepzaad bevat alle essentiële aminozuren en alle essentiële vetzuren die de mens nodig heeft.
 • Lijnzaadolie kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen in uw lichaam. Het 'smeert' als ware uw dikke darm, waardoor uw stoelgang en spijsvertering gezond en in beweging blijft.
 • Zwartezaadolie werd traditioneel gebruikt om ziektebeelden met astma en bronchitis te behandelen, voor reuma en andere ontsteking ziekten. Door zijn vele inhoudsstoffen helpt zwart komijnzaad het immuunsysteem op te bouwen, stimuleert het de spijsvertering en uitscheiding. Het zaad vecht tegen parasieten en reguleert bloedsuiker. Huidaandoeningen kunnen zeer goed behandeld worden met zwart komijnzaadolie, maar ook symptomen van een verkoudheid.

Het is een goede bron voor essentieel vetzuren.

Hoeveel vitaminedruppels moet een kind krijgen van 4 tot 8 jaar.

De vitamine A druppels van ProHemp zit 0.8 mg vitamine A in per 1 ml. Dit betekent dat uw kind tussen de 4 en 8 jaar 10 druppels per dag mag innemen.

 

Vitamine D3 + K2 druppels heeft uw kind tussen de 4 en 8 genoeg aan 5 druppels per dag.

Bij de vitamine E druppels adviseren we 3 druppels per dag in te nemen bij een kind van 4 tot 8 jaar.

Het beste effect is als de druppels rechtstreeks onder de tong worden gedruppeld en de druppels voor 90 seconden onder de tong te laten zitten. Dit kan lastig zijn voor kinderen en het mag ook direct weggeslikt worden. U kunt de druppels ook druppelen op een lepeltje en deze aan uw kind geven. 

Heeft u vragen over het gebruik van vitaminedruppels? Dan kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van ProHemp.