De kracht van vegan-producten

Steeds meer mensen worden bewuster van wat ze binnenkrijgen. Er wordt op voeding gelet, op vitaminen en er wordt steeds meer gekeken naar diervriendelijke producten. De vraag naar veganistische producten is enorm. Dit is niet zonder reden. Steeds meer mensen vinden het welzijn van de dieren belangrijk, maar vinden het ook belangrijk om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

ProHemp is uniek als het gaan om vegan producten. In het assortiment van ProHemp hebben we niet alleen vegan CBD-producten, maar ook vegan supplementen. In het volgende blogartikel gaan we dieper in op de enorme vraag naar vegan producten. We gaan kijken waar de ‘trend’ vandaan komt en waarom de vraag steeds groter wordt.

Wat is Vegan?

Vegan is het Engelse woord voor veganistisch. Veganisme wordt gedefinieerd als: “een levensstijl waarbij – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden”

Veganistisch is iets anders dan vegetarisch. Een vegetariër eet geen vlees en vis, terwijl een veganist ook geen eieren eet, melk drinkt of andere voedingsstoffen die van dieren komen.

Wat is vegan

Een veganist let niet alleen op zijn of haar voeding, maar ook op de kleding, make-up of supplementen. Geen kleding van leer of van dons, geen snoepjes met gelatine en geen producten met bijenwas.

Bij veel mensen begint het veganisme bij de voeding. Vaak begint de veganistische leefstijl met het welzijn voor dieren.

Vitaminetekort bij een vegan leefstijl

Als u eenmaal de stap heeft genomen om uw leefstijl te veranderen, dan dient u rekening te houden dat u sommige voedingsstoffen mist die u uit vlees of uit vis binnenkrijgt. Denk hierbij aan vitamine B12 en aan omega3.

Veel mensen denken dat omega3, oftewel visolie, alleen uit vis gehaald kan worden. In werkelijkheid ligt dit anders. Omega3 wordt door vissen uit algen gehaald, waardoor vis vaak veel omega3 bevat. Onze omega3 halen we daarom uit visproducten.

Bij een tekort aan omega3 worden er vaak visoliecapsules genomen. Als u veganistisch bent, neemt u ook geen Omega3 tabletten. Een vervanging hiervoor zijn de algenolie omega 3 capsules. Deze capsules zitten vol Omega 3.

Bij ProHemp vindt u naast deze vitamine nog veel meer vegan vitamines en supplementen.

Vegan en sport, gaat dit samen?

Als sporter heeft u vlees en eiwitten nodig, toch? Het beeld wat we hebben van een sterke man die een hamburger eet is ondertussen verandert. Veel topsporters eten geen vlees of vis en leven volledig veganistisch. Het wordt nog niet overal geaccepteerd en er wordt vaak lacherig over gedaan. Toch zijn er vele voorbeelden van sporters die op de top presteren bij een volledig veganistisch leven.

Kunt u zich het MMA-gevecht nog herinneren tussen Nate Diaz en Connor McGregor? De veganist vs de vleeseter? Uiteindelijk won de veganist het gevecht. Nate Diaz is bekend om zijn veganistische leefstijl en het gebruik van CBD olie. Deze leefstijl heeft ervoor gezorgd dat hij ‘bovenmenselijk’ presteert.

Als u een topsporter bent, dan zijn eiwitten en vitaminen erg belangrijk. Niet alleen voor uw spierherstel, maar ook voor de opbouw van uw spieren. Alle eiwitten en vitaminen kunt u als vegan ook binnenkrijgen.

Wat kunt u eten als vegan?

Als veganist eet u geen dierlijke producten. Zo neemt u ook geen melkproducten. Toch kunt u als veganist gevarieerd eten en alle nodige vitamines binnenkrijgen. In plaats van melk kunt u melkvervangers nemen zoals Sojamelk. Als u graag kaas eet, kunt u in plaats van kaas, edelgistvlokken nemen. Dit is een goede kaasvervanger. Agavesiroop is een goede vervanger voor honing en uw eiwitten kunt u binnenkrijgen via soja, erwten, rijst, hennep of pompoen.

Wat eet u als vegan

U heeft een ruime keuze uit fruit, noten en zaden en u kunt heerlijke gerechten maken met kikkererwten. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer restaurants die vegan maaltijden aanbieden.

Waarom worden mensen vegan?

Een veganistische leefstijl is enorm populair, maar waarom worden mensen eigenlijk vegan? Dit kan te maken hebben met verschillende redenen. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Voor het welzijn van de dieren
  • Voor het milieu
  • Voor uw gezondheid

Steeds meer studies tonen aan dat een veganistische leefstijl beter is voor uw gezondheid, uw huid en het vermindert het risico op bepaalde ziektes.

In Nederland alleen worden er meer dan 1,7 miljoen dieren per dag geslacht. Naast het slachten van dieren worden er ook veel dieren gehouden voor melk of eieren. Kiest u voor vegan? Dan draagt u niet bij aan dierenleed.

Vegan is niet alleen goed voor het welzijn van de dieren en voor uw gezondheid, maar ook voor het milieu. Wist u dat er meer dan 2350 liter water nodig is voor het maken van 1 hamburger. Voor het maken van melk en vlees wordt enorm veel water gebruikt. Niet alleen het drinkwater voor de dieren, maar ook voor het schoonmaken van de stallen.

Vaak wordt gezegd dat vleesvervangers zoals Soja slecht zijn voor het milieu en dat veganisten bijdragen aan het kappen van de bossen. Het grootste gedeelte van de Soja wordt gebruikt voor het voederen van de dieren. Door te stoppen met het eten van vlees draagt u zo direct bij aan het milieu.

Wilt u meer weten over de vegan producten van ProHemp? Ons team met specialisten staat voor u klaar om u te voorzien van persoonlijk advies.